2011. január 20., csütörtök

Kreatív blogger díj

Díjat kaptam! :-)

Az alábbi díjat kaptam Cat-től és Lívitől, amit itt is köszönök szépen mindkettőjüknek!
A díjra vonatkozó szabályok:
1. Köszönd meg akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be akitől kaptad.
4. Add tovább további hét blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról hét dolgot.

A láncban tovább adnám nekik: (Elvileg 7 embernek kéne tovább adni, de nem könnyű ennyi kreatív ember között dönteni! :))

vezsuzsi
Brigi 
Melinda 
Mili
Lilang 
Orsi 
Dóra 
Roberta 
Marilla 
Fszeva 
Helen 
Maya

A másik feladat, hogy árulja el 7 dolgot magamról!
1. Vasutas vagyok. Na ez gondolom meglep mindenkit! Forgalmista!
2. Imádom a fonalakat! :D
3. 29 éves vagyok és férjemmel Balázzsal, aki szintén vasutas (mozdonyvezető) családot szeretnénk és házat építeni a közel jövőben.
4. A kedven színem a lila és a narancssárga.
5. Imádom a meséket, mese figurákat.
6. Kedvenc állatom a tigris és a ló!
7. Kedvenc növényem a gomba és a tök, de nem enni, hanem szép! Mint a szitakötő! :D

2011. január 17., hétfő

Virágos kosarak

Tegnap elő vettem egy kicsit a Maryt folytatni elkészítettem két virágos kosarat! Pihentető volt az apró x-ek után!
 

2011. január 16., vasárnap

2011. január 15., szombat

Saját tervezésű mintakendő

Remélem a mai képek már vissza adják az anyag és a fonal igazi színét! Igyekeztem, hogy még napfény mellett le tudjam fotózni a 2. blokkot. Most tettem le a tűt! :D A fotón a színek elég élénkek lettek, az anyag kékje azért ettől sokkal világosabb! A 2. blokkban szereplő kék szín majdnem megegyezik vele. A 775-ös DMC, talán csak egy kicsit élénkebb a színe, mint az anyagnak!
Többi kép itt!

2011. január 14., péntek

Mintakendő első lépsek

Addig válogattam az anyagok között, amíg el nem döntöttem, hogy 25ct-s Ice Blue Zweigart anyagot használom! Levágtam, körbe férceltem 10-essével és körbe varrtam, hogy nem foszoljon az anyag és már neki is estem a varrásnak. Végül egy kockánkénti xek mellett döntöttem. Igaz, így nagyon apró lesz, de gondoltam "majd csak megbirkózok vele valahogy". Kiválasztottam egy közép kéket és neki is estem az első blokknak. 2 szállal varrom, először aggódtam sok lesz, de azt gondolom jól néz ki! Vakuval lámpafényben nem igaziak a képek, de nem bírtam tovább várni, meg kellett mutatnom nektek! Na milyen?

Gyöngybogyó

Tegnap sokadik próbálkozásra sikerült végre egy épkézláb gyöngybogyót készítenem. Valóban nem szükséges hozzá fagolyó. Az alap is swari. Rájöttem arra is, hogy miért nem lettek tökéletesek a virágok a medálomon.

2011. január 13., csütörtök

Beszavazó show! Játék!

Ha érdekel! Kattints ide!

Kötény

Ma készre varrtam a kötényem feliratát! Mától kezdve csak ebben főzök. Nagyon utáltam, hogy mindig pecsétesek lettek a fölsőim. Itt az ideje a védelemnek! :D

2011. január 12., szerda

Kötény

Tudom, elég uncsi lehet, hogy állandóan csak a gyöngyös alkatrészeket mutogatom, amiket szereztem, de úgy örülök minden egyes db-nak. Nagyon jó érzés bontogatni a csomikat! A mait és a tegnapit még le sem tudtam fotózni, mert éjszakás előtt ki sem láttam a munkából, éjszakás után meg mire felkeltem és oda jutottam nem volt semmi fény! A napfény pedig elengedhetetlen a makrós képekhez! Na meg a jó képekhez. Egy kicsit hímeztem is. Ez most nem egy újabb muk. Elkezdtem, de be is fogom fejezni addig nem veszek elő mást! De a minta kendőmet el akarom kezdeni! Talán még lehetek az első aki hímzi! :D

A képek szerintem magukért beszélnek, gondolom könnyű kitalálni milyen nevet hímzek a kötényemre! Vagy nem?

2011. január 9., vasárnap

Virágos gyöngy medál

Domján Diána útmutatóját követve fűztem ma egy medált! Minta: Porcelánvirágok. Nehezebb volt mint gondoltam, de biztosan azért mert előzőleg cérnával fűztem, most pedig damillal. egy kicsit nehezebb! A swarik szögletesek, ezért nem lettek olyan szép kör alakúak a virágok! De azért szerintem így is jó lett!

 
 
 
 
Ha már medál gondoltam máris felbiggyesztem egy "láncra" és itt jöttek a gondok. Lehet jobb lett volna az eredeti tervet követni a gyöngyfüzérrel. Ezért karikákat szereltem fel és azokra tettem a tartót!
Valamint  féle kása gyönggyel van tervezve a minta, a kis körök virágjait két félével kellett volna fűzni, így ott is látszanának a virágok!
 
 

2011. január 8., szombat

Január 8. Gyöngyvér

Na nem valami hatalmas munka volt, de elvoltam vele egy kicsit mire bekötöttem őket!

Január 7. Ramóna

Alkottam az éjjel, így az egyiket a tegnapi napról nevezem el a másikat a mairól! :D

2011. január 4., kedd

Nyeremény

Bodjashoz ma megérkeztek a nyeremények, remélem örülni fog nekik és hasznát veszi mindennek!
A titkos nyeremények: 3db 30x30 cm-es aida: 1 db fehér 11 ct-s, 1 db ivory 14ct-s és 1 db fehér 14ct-s, 2 doboz mill hill gyöngyöcske: 03035,42011 színek, 1 levél tű, 10 db bobina, 4 db anchor színátmenetes fonalacska!

Saját tervezésű mintakendő

Talán így élvezhetően látható belőle valami! A lényeg az forma nem a szín, hiszen mindenki azzal varrja ki amivel akarja. Magyar népi motívumokat tartalmaz, ha követnénk azok hagyományos színeit akkor valószínűleg piros, kék, fekete lenne az egész! Az ötlet a Mary Wingham hímzésekor pattant ki a fejemből! Meg amikor láttam más hasonló mintákat! Én valószínűleg színátmenetessel fogom varrni az egészet!

2011. január 2., vasárnap

Redwork

Ma megint egy új dologra találtam rá! Össze szedtem pár albumnyi képet a szülőknek, nagymamának és az albumok beborítására már ki is választottam egy szép vásznat! Mintát keresgéltem hozzá és akkor találtam egy helyes párocskát, de a minta maga kontúr vonal szerű. nem tudtam mi lehet ez a technika, de Jucus blogjáról véletlenül Bebi Tündérországába tévedtem és nála láttam meg a kulcsszót! Redwork!
Minden nap bele futok valami újba! :D

Saját tervezésű mintakendő

Ma egész nap a mintakendőmet tervezgettem, rajzolgattam, úgy érzem, hogy sikerült elérnem a végleges formát. Lehet, hogy hímzés közben még alakítgatom majd. Első sorban szeretném én magam kihímezni, de ha tetszeni fog másnak is, akkor elképelhető, hogy elindítom Sal-ban!

2011. január 1., szombat

Az eslő fűzésem - Hálós gyöngyhurka karkötő

Eljött a nagy nap! Első mintának Básti Alexandráét választottam. Letölthető Itt!Nagyon jó a leírás, precíz és segítségével könnyebb volt, mint gondoltam.
Választott alapanyagok: Átlátszó zirconia kristály 4x6mm-esek, Swarovski kristály gyöngyök 4mm-esek, 00221-es Mill Hill gyöngyök, Tibeti ezüst kapcsok, Tibeti ezüst gyöngy kupak, Drótőr,
Rugalmas damillal kezdtem el, de le kellett bontanom, mert olyan vastag, hogy egyszer még át lehet fűzni a gyöngyön, de többször már nem! A tűn sem fért át, így a damillal fűztem. Ma mindenképpen ki akartam próbálni magam, így cérnával fűztem.
Bestia által bemutatott lépéseket is megörökítettem és a végeredményt is. Tetszik, de jobb is lehetett volna.
 
 
 
 
 
  

Nyertes!

Felébredtem és az első dolgom volt sorsolni! Legalább annyira izgultam, mint ti, hogy ki nyer vagy még jobban! Most megyek és lefotózom a nyereményeket együtt és becsomagolom őket! Talán kedden este már meg is nézhetitek, hogy mi is került még bele!
Boldog Új Évet mindenkinek! Köszönöm, hogy játszottatok velem! Nemsokára újra lesz játék! Addig is jó alkotást!
Bodjas a szerencsés nyertes!
 A nem titkos nyeremények: