2010. március 23., kedd

Párna

Mint említettem a bemutatkozómban legelső munkám az unoka húgomnak készült párna volt. Mindenképpen készíteni akartam neki valamit. Anyukának volt sok fonala és egy barátnőmnél láttam egy nagyon helyes magasságmérőt. Akkor jött az ötlet, hogy próbáljak valami ilyesmit készíteni. Nikinek, mert így hívják az unoka húgomat a kedvenc disney-s figurája a füles. Próbáltam keresni diplomás fülest, de sajna nem találtam a neten. És kezdő lévén még nem is sejtettem, hogy vannak minta készítő szoftverek. Pedig gondolhattam volna rá. Kommunkáció-technikai mérnökként sok képszerkesztő programmal találkoztam ezért ismertem is a pattern maker progit, de fogalam nem volt, hogy erre jó! :)
Szóval találtam egy helyes füles-es mintát a neten.
Elmentem beszerezni a fonalat, mert anyukám dobozában csak 3 szín találtam meg, ami jó volt az én csacsimhoz. A 4. üzleten voltam már túl és még mindig nem volt meg minden szín ami kellett volna. Megvettem egy db kongré-t is. Aztán rátaláltam egy nagyon szuper üzletre. Kézimunka boltra. És meglett az összes szín. Puppets és Vénus fonalak valamint anyulám fonalai.
Még akkor éjjel nekifogtam a csacsinak és kész is lett 3 nap alatt.
Mivel jó pár éve nem használtam a varrógépet. (Talán akkor, amikor az általános iskolában technika órán tanultunk varrni.) Anyukám megvarrta a párnát. Megtöltöttem, bevarrtam a száját. És mehettünk is a diploma osztóra! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése